Portré Fotózás - Karagics Ildi - MotomFoto
43938
post-template-default,single,single-post,postid-43938,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Portré Fotózás – Karagics Ildi

Ildit az edző teremből ismerem, olyan csaj aki komolyan veszi amit csinál, legyen szó munkáról vagy edzésről. Egy edzés után jött oda hozzám, hogy a munkájához szüksége lenne pár nyári hangulatú portré fotóra. Természetesen igent mondtam.

Egy-két kép volt meg Ildi fejében, de alapvetően rám bízta, hogy milyen fotók készülnek majd a nyári hangulatban. A belvárost javasoltam, szerintem az egyéniségéhez nagyon passzol a városi hangulat egy kis Duna korzóval megfűszerezve. A Bazilika melletti Divinónál találkoztunk, ahol a nyári melegre és egy kis bátorság merítés céljából egy pohár Chardonayvel indította a majdnem 2 órásra nyúlt fótózásunkat. Mielőtt valaki megrökönyödne, viszonylag gyakori, hogy a lányok, párok egy minimális feszültségoldóval vágnak vele a fotózásba. J Az első fotókat a Bazilikánál készítettem Ildiről, ahol inkább az ellenfény, a becsillanás volt a domináns. Egyrészt imádom a portré fotókon ezt a jelenséget, másrészt a nyári turista szezonban, ezzel a Bazilika  környékén hömpölygő tömeget is csillapítani lehet a képeken. Az ellenfényes képek után az árnyékos területeket kerestem, hogy az erős napsütéstől kifakult színeket visszanyerhessem. Ehhez a Lánchíd előtti, Széchényi tér, fákkal körül vett kis zöld területét használtuk. Mire ide értünk Ildi már teljesen átadta magát a fotózásnak, semmi feszültség nem volt benne. Itt említeném meg, hogy ő egyébként kamerához szokott, bár inkább a mozgó képek világában, a televízióban látható mint riporter, műsorvezető. De visszatérve a fotózáshoz, tovább mentünk a Duna korzó felé, ahol a fényt egy újabb formában használtam, szembe állítva vele Ildit, hogy egy kicsit a bevilágított portré hatását keltsük. A sorozat lezárásaként ledobta a cipőjét, azt a kezébe kapva sétált végig a korzón, majd ugrott fel a lámpa oszlop mellé, hogy a sorozatnak legyen egy kis bohókás része is.

 

Molnár Tamás Portré fotós