Jegyes fotózás a befagyott Balatonon - MotomFoto
38409
post-template-default,single,single-post,postid-38409,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Jegyes fotózás a befagyott Balatonon

Ugyan blog írással még a tavalyi nyárnál tartok, de nem tudtam ellenállni, hogy előre hozzam és megmutassam a Balaton jegén készült jegyes fotózást.

A csodás esküvőszervezőnek, Vágvölgyi Andinak köszönhetem ezt a fantasztikus párt, Rékát és Eriket. A májusi esküvőjük előtt a befagyott Balaton adta az ötletet, hogy még januárban csináljuk meg a jegyes fotózásukat. Évek óta vártam azt a párt, aki szívesen vállalkozna arra, hogy a hideggel dacolva, télen csinálja meg a jegyes sorozatát. Rékáék nemhogy vállalkoztak rá, hanem ők javasolták, hogy az előző hétvégén általuk megcsodált magyar tenger legyen a helyszín és használjuk ki a rendkívüli és tartós hideget, menjünk mi hamarabb. Mi esküvő fotósok az irdatlan meleghez vagyunk szokva, abban edződünk, így egy kicsit jól esett kibillenni a komfortzónából, ahogy ezt mostanában divatos mondani. Nem csak a hőmérséklet, de a fények is egészen mások, a színek pedig a naplementében igen meglepőek.  Mint ahogy az is meglepő volt, hogy Siófokon az aranyparton majdnem olyan élet volt mint nyáron. Na jó, ebben van némi túlzás, de ameddig a szem ellátott a ködtől, addig korcsolyázó emberek százai uralták a jeget. Nem tudom megmondani, hogy a szél vagy mi okozhatta az érdekes jelenséget, de az egybefüggő jégfelületet, helyenként hatalmas, felfelé meredő jégtáblák törték meg. Kicsit a Superman filmből ismert kriptonit barlangra emlékeztetett a látvány. De nem csak a környezet volt felejthetetlen, hanem a párosom egy annyira szerethető, egymást imádó pár, ami minden esküvő fotós álma. Ahogy mi „esküvősök” mondani szoktuk, „jól működnek együtt”. Szóval minden adott volt, hogy a régen áhított téli jegyes fotózás végre valóra váljon.