Ételfotózás, étteremfotózás, gasztrofotózás - MotomFoto
44413
post-template-default,single,single-post,postid-44413,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Ételfotózás, étteremfotózás, gasztrofotózás

Az ételfotózás számomra a különböző szerelmeket ötvözi. Eredeti szakmám szerint vendéglátós vagyok és ebben töltöttem el hosszú éveket, majd nyergeltem át a fotózásra ami addig a hobbim volt. Az ember ábrázolás mellett, az ételfotózás az ami igazán lázba hoz, amivel akár szívvel-lélekkel tudok foglalkozni.

A mai piaci viszonyok mellett egyre inkább megmutatkozik, hogy lépés előnyben vannak azok az éttermek, vendéglátó egységek, akik színvonalas képekkel illusztrálva mutatják meg a kínálatukat. Az ételfotók mellett az üzlet belső arculata is meghatározó lehet abban, hogy egy vendég szimpatikusan tartja-e a helyet és betér, majd később visszatérő vendég lesz. Így az első benyomást, azaz éttermi fotókat is érdemes profira bízni. Ha komplett fotózást csinálok, azaz étterem fotózása mellet az ételfotózás is a feladatom, akkor ezt egy napra szoktam időzíteni. A vendéglátásban nem könnyű a nyitvatartási időszak miatt megtalálni az üres órákat, hogy fotózzunk, így én a kettő egy füst alatt történő fotózását javaslom a megbízónak. Az ételfotózás történhet természetes és műfénnyel. Alapvetően a kép hangulata határozza meg melyiket választjuk, illetve nagyon fontos tényező az étterem adottsága. Így a fotózást mindig egy helyszíni találkozó, „terepszemle” előzi meg. A sorozatban bemutatok néhány éttermet ahol fotóztam és az étterem, ételfotózás mellett a hangulatot is be kellett mutatnom. A képeken a http://ketszerecsen.hu/ , https://www.facebook.com/ilmezzoungherese/ , https://www.facebook.com/steamboo , http://www.napsugar-etterem.com/ , http://kolbicebykobe.com/ termékei láthatók.

 

Molnár Tamás https://motomfoto.hu/kapcsolat/